Csuja Imre, Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert művészek sikeres őszi programjai után februárban folytatódott az irodalmi-zenés kalandozás az EFMK színpadán.

Elsőként Nógrádi Gábor: Szerelmünk, Sisi című monodrámját láthatták Gubík Ágnes színművésznő előadásában. Szembesültünk Erzsébet királyné, azaz Sisi élete más megvilágításban: Miért volt kedvenc költője Heine? Miért ragaszkodott Falk Miksához? Mi volt Sisi véleménye a Monarchia jelenéről és jövőjéről? Miért szerette Sisi különösen a magyarokat? És még számos kérdés, amire a monodráma választ ad Sisi császárnéról, aki egy legendaként él tovább. Gubík Ági hitelesen játssza el Sisi utolsó óráját, aki mintegy a végzetét érezve újraéli egész életét, az apjával való játékos viszonyán át szerelméig, házasságáig Ferenc Józseffel, majd a gyerekeivel, főleg Rudolffal való kapcsolatát. Ezek minden szépségével és problémájával, konfliktusaikkal. Mélyen elgondolkodtató számvetés a darab, mely elnyerte közönségünk tetszését.

A hónap második irodalmi programja Linka Ágnes összeállításában: Arany és Petőfi levelezéséből és verseiből c. előadás volt. Az Arany János és Petőfi Sándort megszemélyesítő két ifjú színész, Siposhegyi Zsolt és Plaszkó Bence hasonló korban, a húszas éveik derekán vannak, mint anno a költő barátok. Az ő tolmácsolásukban hűen elevenedett meg a két kiváló tollú fiatal költő barátsága. Az elhangzott levelezésükön keresztül élhettük át a rövid, de tartalmas ismeretség mélységeit.