JUBILEUMI GÁLA

A 40 éves jubileumi évfordulónkon szervezett ünnepségen együtt ünnepelhettünk a város vezetőségével, a város intézményeinek, civil szervezeteinek, kisközösségeinek vezetőivel, valamint az intézmény együttműködő partnereivel.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ 1981-ben nyitotta meg a kapuit az egykori, leégett Kultúrház helyén. Immáron 40 éve szolgálja budakeszi lakosságát. Nincs olyan esemény a város életében, melyben a művelődési központ akár segítő munkájával is, de ne venne részt. A 40 év alatt számtalan alkotóközösség alakult és civil szervezet építette ki itt székhelyét. Generációk nőttek fel, akik mára már felnőttek és így vagy úgy kapcsolódnak az intézményünkhöz.

Ma már gyermekeiket hozzák el előadásainkra, szüleiket kísérik be nyugdíjas klubjainkba, vagy egy-egy fórumra. Együtt ünnepelhettünk, hisz a résztvevők mind közvetve vagy közvetlenül részesei az intézmény életének.

Az ünnepi köszöntőt ’Sigmond Bertalan alpolgármester mondta. Az est házigazdája Somogyváry Ákos, az Erkel Társaság elnöke, Erkel Ferenc leszármazottja volt. Az ünnepség fényét emelte a Budapesti Filharmóniai Társaság művészeinek kamarakoncertje. Műsorukkal névadónkra, Erkel Ferencre emlékeztünk, aki 1810. november 07.-én született.  A koncertet követő állófogadáson a pohárköszöntőt Csenger-Zalán Zsolt mondta.

További képeink megtekinthetők a galériánkban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb programjainkról, eseményeinkről.

    Olvastam és elfogadom az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.