Müller Péter „A bennünk élő bohóc” előadása 2020. február 5-én 19.00 órakor

Müller Péter Kossuth-díjas író új Világvége!!! című könyvéből tart előadást. Az ezoterikus irodalom rendkívül népszerű képviselője azt vallja: A nevetés Isten anyanyelve. Ennek szellemében írta meg részben saját életéről új regényét, amely játék és a legmélyebb önvallomás is egyben. Ihletője az önmagában élő bohóc. A mű az emberiség legnagyobb félelméről, a válságról, a világvégéről szól.

“A bohóc végig derűsen beszél a halálról és az elmúlásról, a könyv második része pedig az új világról szól. A régi, öreg, elkorhadt világnak el kell múlnia, és születőben van egy új. De a nagy pillanathoz, a katarzishoz csak krízisek sorozatán tudunk eljutni, és az egész emberiség most ebben él, minden szinten… Bennem most a bohóc szólt, mert ő tudja, hogy ami most van, az az újjászületés előjátéka”

– jegyezte meg az író, aki saját magán is nevetett. Müller Péter kiemelte, hogy az új világban központi helyet kap a derű, a lélek szabadsága, az öntudat.

Úgy vélte, új regénye nagy ugrás a részéről, spirituális műveihez szokott olvasóinak és az előadás hallgatóinak az áhítat helyett most nevetniük kell!