Események betöltése

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából:

A Nemzeti Emlékezet Bizottságának Hivatala és az Ülj közelebb produkciója – Nem csak fiataloknak!

Diákoknak a belépés 18 éves korig ingyenes regisztrációs jegy ellenében, amely a KesziKult irodájában és a jegy.hu oldalán is váltható. Jegyek: 2900 Ft.

Magyar hősök. Szabadulószínházcímű színdarabban öt középiskolás diák történelemtanárával együtt ellátogat a Huszadik Század Aréna – diktatúrák szorításában nevet viselő szabadulószobába, ahol egy időutazáson vesznek részt: a 20. századi magyar történelem vészterhes időszakaiba térnek vissza. A diákok fokozatosan eszmélnek rá, hogy ami első látásra egyszerű szerepjátéknak indult, kezdi a hús-vér valóság jegyeit magán viselni. A játék szereplői személyesen élik át azokat a történeteket, amelyek mindaddig legfeljebb távoli, valószerűtlen sztoriknak tűnhettek a szemükben. Vajon nekik sikerül túlélni a 20. századot?

A nézők hat „hétköznapi hős”, Brusznyai Árpádné Honti Ilona, Gérecz Attila, Kiss Sándor, Olofsson Placid, Richter Gedeon és Salkaházi Sára történeteibe belehelyezkedve élhetik át, milyen az, amikor valaki a saját és embertársai sorsát alapvetően befolyásoló döntések meghozatalára kényszerül.

Szereplők: Hajdu Steve, Sütő András, Márfi Márk, Veszelovszki Janka, Trill Beatrix, Böröndi Bence

https://www.keszikult.hu/programok/magyar-hosok-szabaduloszinhaz/
Helyszín: POKG, 2092 Budakeszi, Széchenyi u. 141.

Online felmérés

Én idő, jobb élet 40 felett

Töltődj fel velünk!

És segíts nekünk azzal, hogy válaszolsz pár kérdésre, hogy a jövőben még több kellemes élményt szerezhessünk neked.

Kérdőív kitöltése!

Go to Top