Események betöltése
2024. február 28. 19.00
Budakeszi, KesziKult
SANCTUM
Juhász Anna irodalmár és meghívott vendégei arra keresik a választ, hogy miképp reagál egymásra a hang és a szó, és miként ihletik meg a klasszikus irodalmi életművek jelen korunk történéseit és a kortárs alkotókat.
A Sanctum zenés esten a művészet olyan “megrendítő” pillanatait keressük, ami révén közelebb kerülhetünk saját magunkhoz, és ha ez egyáltalán lehetséges, néhány pillanatra a világ megértéséhez is. Ezúttal irodalmi felfedezésre indulunk két neves, kortárs alkotóval, akik életművében a képzőművészet, az irodalom és a zene is otthonos. A SANCTUM kifejezés jelentése: saját szoba, vagy szentély. Ezt az intim közeget idézi meg az előadás, hogy bemutassa az alkotás folyamatának átszellemült állapotát, meghittségét, emelkedettségét, egy élet történéseit és az est során közös produkciókra is sor kerüljön.
A program vendégei:
👉JUHÁSZ ANNA PRIMA-DÍJAS IRODALMÁR, KULTURÁLIS MANAGER, a Petőfi Kulturális Ügynökség irodalomszakmai munkatársa, irodalmi sorozatok vezetője, filmek kreatív producere.
👉HÁY JÁNOS JÓZSEF ATTILA-DÍJAS ÍRÓ, KÖLTŐ, FESTŐ. 1960. április elsején született Vámosmikolán. Orosz-történelem szakot végzett Szegeden, esztétikát az ELTE-n. 1989-ig tanárként, 1989-től 2004-ig kiadói szerkesztőként dolgozott (Holnap, Pesti Szalon, Palatinus). Versekkel jelentkezett a nyolcvanas évek első felében. Első kötete (Gyalog megyek hozzád a sétáló uton) ’89-ben jelent meg. Azóta húsz könyve jelent meg. A versek mellett ír kisprózát, regény és drámát. Számtalan rajza és festménye is megjelent. Maga illusztrálja könyveit, illetve készíti a könyvek borítóit. Prózaíróként a Dzsigerdilen c. török korban játszódó regénye hozta meg a szakmai és olvasói elismerést. Az utóbbi években mint drámaíró aratott sikert. A Gézagyerek és a Herner Ferike faterja c. darabját számtalan nyelvre lefordították és külföldön is bemutatták.
Budapesten él. Két gyermeke van. Jelenleg szabad foglalkozású író
👉KOLLÁR-KLEMENCZ LÁSZLÓ ÍRÓ, ZENÉSZ ÉS DIPLOMÁS TÁJRENDEZŐKERTÉPÍTŐ MÉRNÖK
Életét meghatározza a természethez fűződő viszonya. Élettere az erdő. A folyó című legújabb lemezét, ahogy korábbi albumait és köteteit – a Miért távolodnak a dolgok? A műanyag kerti székek élete – egyaránt a természet mélysége inspirálta. A 2022-ben megjelent Öreg Banda című, első regényében bő kétszáz év történelmi eseményeinek tükrében saját családtörténetét ismerhetjük meg. A személyes történetekből szőtt kötetet szinte hallható dallamok, megrendítő érzelmek, tradíciók és sokszor ünnepi legendák is áthatják.
Az esemény látogatása ingyenes.
A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében valósul meg.

Online felmérés

Én idő, jobb élet 40 felett

Töltődj fel velünk!

És segíts nekünk azzal, hogy válaszolsz pár kérdésre, hogy a jövőben még több kellemes élményt szerezhessünk neked.

Kérdőív kitöltése!

Go to Top