Tavasszal ismét Térzene programok Budakeszin. Az országos Térzene programsorozat keretében Budakeszin április 8-tól ismét rendhagyó zenei programokra várjuk az érdeklődőket, péntekenként 17.00 órai kezdettel, a közösségi téren.

A Térzene elnevezésű zenei rendezvényen különböző zenekarok adnak ingyenes koncertet. A zenei sokszínűség jegyében minden alkalommal változatos stílusú dallamok csendülnek fel (klasszikus zene, rézfúvósok, ütősök, dixiland). A fellépők széles repertoárt mutatnak be, így a közönség hétről hétre új, igényes művekkel ismerkedhet meg.

A Térzene program célja, hogy az 5000 fő feletti települések közül minél több helyszínen felcsendüljön a klasszikus zene. A minisztérium a társadalom szélesebb rétegei számára szeretné népszerűsíteni a komolyzenét, így a parkokban, zenepavilonokban, köztereken a klasszikusok közösségi élménnyé válhatnak. A klasszikus zene jótékony hatásait kutatások sora igazolja, ennek ellenére csak egy szűk réteghez jut el a hangversenytermekben felcsendülő zene varázsa. Ezen szeretne változtatni az EMMI kultúráért felelős államtitkársága ezzel az új, komolyzenei program létrehozásával, mely Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kezdeményezésére 2019. október 1-jén, a Zene Világnapján indult el.

2021 júliusától Budakeszi is csatlakozott a programsorozathoz, hogy városunkban ingyenes klasszikus zenével rendszeresen megtöltse a parkot, amely olykor nem várt élményhez juttatja az arra sétálókat. A koncerteknek eddig a Budakeszi Fő téri parkban lévő zenepavilon adott otthont, április 8-tól pedig a közösségi téren várjuk a zeneszerető közönséget.