KesziKult Karácsonyi Koncertek

A budai régió különleges kulturális színfoltja lehet az az adventi koncertsorozat, amelyet négy héten át, négy különféle műfajban szerveznek Budakeszin, ezzel igényes szórakozást kínálva Buda és a Zsámbéki-medence polgárainak. A környéken eddig még nem volt példa ilyen magas minőségű, ünnepélyes koncertélményekre a karácsonyi időszakban.

A KesziKult által szervezett programokra a kisváros két emblematikus templomában, a római katolikus Havas Boldogasszony Plébániatemplomban és a református Határon Túli Magyarok Emléktemplomában kerül sor.

November 30. csütörtök 19.00 Budakeszi, református templom, Fő u. 159.

Szalóki Ági Fonogram, Artisjus és Liszt Ferenc-díjas előadóművész és Bognár Szilvia Artisjus, eMeRTon díjas és Kodály Zoltán-emlékdíjas énekes az európai keresztény kultúra gazdag karácsonyi kincsestárából válogatott. Elhangzanak moldvai csángó népdalok és latin nyelvű gregorián énekek, XIII. századi kantigák óspanyol nyelven, valamint karácsonyi dalok a XVII. századi Kájoni kódexből énekhangon, hárfán, furulyán, lanton, viola da gambán. Fellelkesítő, reményt adó, puritán, meghitt hangulatú karácsonyi koncertre számíthat a közönség a budakeszi, református templom.

Jegyek vásárolhatóak a Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban vagy a jegy.hu oldalán. Bérlet vásarlás kizárólag személyesen a KesziKult irodájában.  A bérlet ára 16900 Ft. A belépés hét éves korig díjtalan, ha a gyermek ölben ül.

December 7. csütörtök 19.00 Budakeszi, római katolikus templom, Fő u. 192.

Egy különleges hangzású ünnepi koncertet hallhat a közönség a Szent Efrém Férfikartól. Magyarország legnépszerűbb énekegyüttese kezdetben a bizánci kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott, majd a repertoár kiegészült a nagy magyar mesterektől a modern és kortárszenei kompozíciókig. Most egyedi hangvételű karácsonyi összeállításukban felcsendülnek Kelet- és Közép-Európa és az angolszász világ legszebb karácsonyi énekei a budakeszi római katolikus plébániatemplomban.

Jegyek vásárolhatóak a Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban vagy a jegy.hu oldalán. Bérlet vásarlás kizárólag személyesen a KesziKult irodájában. A  bérlet ára 16900 Ft. belépés hét éves korig díjtalan, ha a gyermek ölben ül.

December 14. csütörtök 19.00 Budakeszi, református templom, Fő u. 159.

A méltán népszerű Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató legkiemelkedőbb ifjú felfedezettjei Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekessel, a Magyar Szent István-rend birtokosával adnak kiemelkedő színvonalú komolyzenei koncertet a budakeszi református templomban.

Jegyek vásárolhatóak a Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban vagy a jegy.hu oldalán. Bérlet vásarlás kizárólag személyesen a KesziKult irodájában. A  bérlet ára 16900 Ft. A belépés hét éves korig díjtalan, ha a gyermek ölben ül.

December 21. csütörtök 19.00 Budakeszi, katolikus templom, Fő u. 192.

„Ma a Föld ünnepel!” – hangzik Szekeres Adrien kedvelt karácsonyi dala. Az elegáns, bensőséges hangulatú koncerten Adrien legszebb és legismertebb dalai csendülnek fel zongorakísérettel, két vokállal kiegészülve. A zongoránál a dalok szerzője és egyben Adrien férje, Kiss Gábor közreműködik. A könnyed, személyes hangnem mellett egy-egy dal a lélek legmélyéig hatol. A műsor közben kis történeteken keresztül kaphatunk betekintést a dalok születésébe, az ahhoz fűződő emlékekbe.

Jegyek vásárolhatóak a Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban vagy a jegy.hu oldalán. Bérlet vásarlás kizárólag személyesen a KesziKult irodájában. A  bérlet ára 16900 Ft. A belépés hét éves korig díjtalan, ha a gyermek ölben ül.